http://valkosipuli.coronaria.fi/wiisauksia.php

Vanha kansa tiesi valkosipulille monia terveydellisiä käyttötarkoituksia - kokeile kuitenkin omalla vastuullasi.

  1. Kasta pumpulituppo valkosipulimehuun ja laita se korvakäytävän eteen korvasärkyä lievittämään.
  2. Valkosipulimehulla kostuteltu pumpulituppo auttaa nuhaan
  3. Kesäflunssan iskiessä kaiva mummon vanhat villasukat esiin ja laita valkosipulin kynsiä sisään. Nuku seuraava yö villasukat jalassa ja nuha paranee.
  4. Murskaa valkosipulia vettä täynnä olevaan kannuun. Älä keitä vettä – valkosipulin teho katoaa! Hengitä valkosipulihöyryä muutamia minuutteja kerrallaan useita kertoja päivässä. Höyryn hengittäminen auttaa nuhaan, yskään ja flunssaan.
  5. Tee valkosipuliuutetta sekoittamalla 2/3 oliiviöljyä ja 1/3 murskattua valkosipulia. Uutetta voit käyttää pikkuhaavojen puhdistamiseen ja vaikka jalkasienen hoitoon.
  6. Oiva flunssalääke saadaan, kun tehdään kuuma toti kokonaisista valkosipulin kynsistä ja Jaloviinasta. Kaada lämpöä kestävään kuppiin pohjalle vähän Jaloviinaa ja muutama kokonainen kynsi. Päälle kuumaa vettä ja anna hautua hetki. Lähtee se räkätauti – näin totesi jo vaari!
  7. Kynsi päivässä pitää tohtorin loitolla! Muista syödä raakana, kypsennys pilaa maun!
  8. Valkosipulimurskaa jogurttiin tai ruisleivän päälle – hyvää ja pitää taudit poissa.
  9. Kuumeeseen ja flunssaan lämmintä valkosipulimaitoa
  10. Halkaise valkosipulin kynsi ja sivele sillä ihoa. Hyttyset pysyvät loitolla.
  11. Hyvänmakuinen ja terveellinen kevytvoi. Ei käy paistamiseen: 
  • 1 dl vettä
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl voita
  • Mausteeksi valkosipulin kynsi.
  • Sekoita sauvasekoittimella.
    12. Aftoihin pala valkosipulia kielellä painettuna tuntuu myöskin tehoavan.
    13. Itse flunssaan ja tukkoiseen nenään pureskelen sellaisenaan, jos joku ei pysty siihen maun vuoksi,           niin kaksi kynttä sosekeiton( esim. hernekeitto) pinnalle puristettuna/pieninä paloina, niin voi ottaa           lusikallisen soppaa lievittämään makua..
    14. Intiassa lasten korvatulehduksia parannetaan laittamalla valkosipulin suikaleet korviin yöksi.
    15. Kun tunnet flunssan oireita, purista pari kynttä (koosta riippuen) valkosipulia veteen ja nauti.      
    16. Leikkaa kynsi poikki ja sivele kostealla leikkauspinnalla syylää josta haluat päästä eroon.
    17. Ota pullo kirkasta viinaa, lisää siihen vähintään kymmenen valkosipulinkynttä viipaleina, anna                   maustua huoneenlämmössä muutama päivä. Nautitaan ruokalusikallinen (tai kaksi) päivässä ja näin           vältytään taudeilta.
    18. Pidät sääsket loitolla, kun laitat hienoksi pilkotun valkosipulin ruokaöljyn sekaan, voitele iho tai               vaatteet sillä, niin sääsket ei häiritse, kun olet marjareisulla.
    19. Korvatulehdukseen: Osta luontaistuotekaupasta valkosipulikapseleita, leikkaa kapseli auki ja                   purista nesteet pienille vanutupoille (1kapseli riittää molempiin korviin) ja laita yöksi korviin. Tämä           tehoaa ja ikinä ei ole itsellä ollut korvatulehdusta, vaikka alku on jo näyttänyt pahalta, kiitos                       valkosipulikapseleiden!
    20. Jos on nuha niin laittaa valkosipulinkynnen sukkaan.
    21. Kun on aika saada muutama kilo pois, niin jos rakastat valkosipulia pidä valkosipulikuuri: syö yksi           kynsi aamuin ja illoin! Ensinnäkin kun tulee suuhun sen valkosipulin makua tulee tunne, että on                   syönyt hyvin, vaikka ei olisi ahtanut itseään täyteen! Ja sehän on kuin luonnon antibioottikuuri, kun           syö esim 7-10 päivää! Ja toiseksi vatsa toimii reippammin - luonnon rasvasieppari?? Vaatii ehkä               loma-aikan tapahtuvaksi, jos olet asiakaspalvelussa.
    22. Valkosipulia koiran ruokaan ja madot ynnä muut herhiläiset pysyvät kaukana. Lisäksi valkosipulista           yleensä koira kuin koira pitää!
    23. Lämmintä maitoa, pari puristettua valkosipulinkynttä ja hunajaa. sekoitetaan. Erittäin hyvä flunssan           karkoittaja.
    24. Tyynyn päälle tyynyliinan sisään valkosipulimurskaa keittiöpaperissa kun olo on tukkoinen
    25. levite leivänpäälle: sekoita sulatejuustoon reilusti puristettua valkosipulia ja maun mukaan                           tonnikalaa. Valkosipulin suojaa joka leivänpuraisulla!
    26. Kuori 5 valkosipulinkynttä sen jälkeen raastat ne raastimella. Tämän tehtyäsi laita ne lasiin ja kaada           lasillinen maitoa sekaan. Sekoita hyvin ja sinulla on paras flunnssankarkoituskeino käytössäsi. Älä           välitä hajuhaitoista terveyshän on tärkein.
    27. Flunssalääke: Pidä valkosipulinkynsiä yöpöydällä, voit myös laittaa kynnet kuumaan veteen, ja jos           haluat tehostaa vaikutusta niin syö myös kynsi.
    28. Valkosipuli auttaa myös hammassärkyyn. Laita pala valkosipulia kipeän hampaan päälle ja anna               olla niin kauan kuin siedät.
    29. Murskaa valkosipulinkynsi 4 senttilitraan rommia ja lämmitä mikrossa ja nauti. Auttaa flunssan                   oireisiin.
    30. Kärsin itse pahasta jalkahien hajusta, vahingossa tajusin pienen valkosipulikuurin jälkeen, että                   hajuni on miltein hävinnyt. Muidenkin mielestä haju oli parantunut. En tiedä auttaako tämä muilla,               muuta itselläni ainakin auttoi
    31. Yksi puristettu valkosipulin kynsi sekoitetaan ruokalusikalliseen hunajaa sekä ruokalusikalliseen               kuusenkärkkää, mukiin mukaan myös vastapuristettua appelsiinimehua puoleenväliin asti, päälle               kuumennettua vettä. Kyllä lähtee tukkoisempikin olo, yskään varsinainen taikaliemi. Voit myös               lisätä halutessasi joukkoon hieman konjakkia.
    32. Yksi luomuvalkosipuli ja 1l vettä ajetaan tehosekoittimessa niin kauan kunnes valkosipuli "häviää",           mutta kuitenkin vähintään tuhat kierrosta!!! Säilytetään jääkaapissa ja yksi annos on 1rkl                           valmistettua nestettä sekoitetaan lasilliseen vettä! Missään nimessä ei saa ottaa pelkästään                       pullosta!! Niin voimakasta aine on! Mutta niin se on myös tehokasta. Auttaa esim flunssaan, torjuu           pöpöjä. Voi käyttää myös esim. jalkakylpyveteen jos on vaikka kynsisientä!!! Käy myös moneen           muuhun tarkoitukseen. Terveyden ylläpitoon voi esim ottaa annoksen 1-2 kertaa päivässä!
    33. Taivas tummuu, syttyy tähdet, syksyn tieltä, kesä lähdet. Vaan sydämessä lämpö pysyy,                           VALKOSIPULIVOITA vain se kysyy! Rasia margariinia, yksi kokonainen valkosipuli                           murskattuna sekaan (ei puristettuna). Nautitaan kuuman perunan päällä ja syksyn flunssat pysyy               poissa!
    34. Chiapatta
    • 5dl ohrajauhoja
    • 3dl vettä
    • 1tl suolaa
    • 1tl hunajaa
    • 0,5pss kuivahiivaa
    • 1tl chiliä
    • 50g juustoa
    • 6 valkosipulin kynttä

    35. Kuori valkosipullin kynsiä ja laita ne viipaloituna astiaan, kaada kiehuvaa vettä puolitoista litraa               päälle ja laita jäähdyttyä jääkaappiin viilentymään. Lisää sitruunan mehua ja juo puoli desiä                       päivässä, niin et taatusti sairastu pahaan flunssaan.
    36. Tunnetusti valkosipulihan auttaa kaikkeen, mutta se "tuoksu", olen saanut tuoksun/hajun                           hengityksestä estettyä kun olen ottanut valkosipulin kynnen hyvin pieneksi silputtuna aamulla                   tyhjään vatsaan veden kera.
    37. Kun koiralle alkaa syöttämään keväällä valkosipulia, pysyvät punkit poissa!
    38. Kaupoissa myydään tuoksulyhtyjä, johon tulee jotain hyväntuoksuista öljyä, jota lämmitetään                   kynttilällä. Tuon öljyn sijalle laitetaankin vähän vettä ja muutama valkosipulin kynsi. Sitten vain                   tuoksutellaan!
    39. Eliksiiri

    • 250g hunajaa
    • 4 sitruunan mehu
    • 8-12 valkosipulin kynttä pieninä murusina
    • Sekoitetaan keskenään ja nautitaan ruokalusikallinen päivässä. Auttaa flunsaan, kolesteroliin ja verenpaineseen.

    40. Flunssaoireita vastaan: valkosipulijalkakylpy
    41. Flunssaisen öinen yskä ja hengitysteiden tukkoisuus pysyvät kurissa, kun yöksi pilkkoo                           valkosipulinkynnen talouspaperin sisään, patjan ja lakanan väliin. Patjan suojaksi sipulipaperin alle           voi laittaa palan leivinpaperia.
    42. Akuuttiin hammaskipuun/tulehdukseen auttaa kuorittu ja puolitettu valkosipulin kynsi. Aseta                       valkosipulinkynnen leikattu pinta ikeneen muutamaksi minuutiksi. Puuduttaa ja poistaa tulehdusta.           Eritoten hyvä puoliksi puhjenneeseen viisauden hampaaseen.
    43. Valkosipuli-hunaja levite

    • 0,5 kg hunajaa
    • 1 dl ruokaöljyä
    • 10-15 valkosipulinkynttä
    • annetaan hautua kolme päivää, sekoitellaan päivittäin + maistuu hyvältä paahtoleivällä

    44. Jos varpaassa on känsä, halkaise valkosipulinkynsi ja teippaa leikkauspuoli känsää vasten. näin               kun pidät joitain öitä valkosipulia kosketuksissa känsän kanssa, niin varmasti vaiva lähtee.
    45. Sipulinpuristimella puristetaan yksi valkosipuli, pieni tai puolikas. Tämä murska sekoitetaan                       kiehuvaan suolaveteen ja annetaan hämmentyä. Näin saa hyvän nenän ja silmien avauksen ja                   puhdistuksen. Tehoaa flunssaan ja allergioihin. Virkistää myös kasvojen ihoa ja huulien ympärystä.           Pidetään päätä kattilan tai astian yllä ja tehoa lisätäkseen voi laittaa pään ylle pyyhkeen niin että               kaikki höyryt kohdistuu hengitykseen. Ei liian lähelle astiaa jotta tulee myös happea eikä tule liian               kuuma.
    46. Raa'at perunat paistetaan runsaassa öljyssä, kun perunat ovat läpikuultavia, lisätään sipuliviipaleet           ohuina siivuina ja kun sipuli on hieman ruskettunut niin valkosipulilastut.. mausta suolalla ja                       pippurilla. Aivan herkullinen ateria joka maistuu erityisesti lisäkkeenä pihvin kanssa
    47. Valkosipulin kynsiä marinoidaan oliivi/ rypsiöljyssä, jossa persiljaa. Marinoidut kynnet sujautetaan           pussi luumujen sisään. Luumu tekee vatsalle hyvää, valkosipuli kaikin puolin elimistölle. Luumun               makeus pehmittää valkosipulin makua ja tumma-vaalea-värinen suupala on myös kattauksellisesti           kaunis silmälle.