(todellisuudessa merkintä kirjotettu 23. pvä, mutta altistus oli 19. pvä...)

Elikkäs:

Puol kasin maissa aamulla lähettiin himasta allergiasairaalaa kohti. Siellä meillä oli kasilta aika, eka mentiin hoitajan puheille, se kävi meijän kanssa läpi sen lapun mikä oltiin kirjotettu, sittenkerto että mitä päivän aikana tehään. Sen jälkeen mentiin lääkärille jonka kanssa käytiin ihan samat asiat uudestaan läpi, sit se ohjas meijät sinne prick-testeihin. Ne oli vähän ennen ysiä.

Priceissä testattiin kananmuna, maito, vehnä ja soija. Maidosta nous paukama jonka arvoks saatiin 5 (mulla ei oo mitään havaintoa mitä se tarkottaa :/ ), sen jälkeen palattiin takas sinne lasten päiväosastolle ja siellä sit alotettiin altistus. Se olis menny niin että
  1. Sivellään lapsen huulien sisäpinnalle maitoa, *odotetaan 15 min ja seurataan tuleeko oireita
  2. Juotetaan 2 ml maitoa, *odotetaan 15 min...
  3. 5 ml *
  4. 10 ml *
  5. 20 ml *
  6. 50 ml *
  7. 100 ml *
Meijän neidille huuliin sivelyn jälkeen meni 5min ja suun ympärillä oli nokkosihottumaa... Ei tarvinnu sit juotella sitä enempää.

Sen jälkeen ne anto sille Ataraxia ja sit meijän piti oottaa viel 2h että ne seuras että oireet hävii ja ettei Atarxista aiheudu mitään. Saatiin resepti apteekin soijapohjaseen korvikkeeseen ja Ataraxiin. Lääkäri sano kirjottavansa vielä jonku B-lausunnon ja sit sen jälkeen saadaan kaikista maidoista Kela-korvaukset takautuvasti.

Kontrollikäynti ois sit 17.11.2008. Meijän neidillä on maitoallergia :(