Kaisla täytti vappupäivänä puoltoista vuotta :D Keskiviikkona 29.4 Antti kävi sen kanssa neuvolassa terkkarilla, joka mittas ja anto MPR-rokotteen. Mittoja on kertynyt seuraavanlaisesti:

Paino: 10190g (me ollaan päästy yli 10 kg:n rajan...)

Pituus: 81cm

Pipo: 48,3cm

Paino menee jossain -10 käyrällä, mikä on nyt sit tasaantunut Kaislan omaks käyräks ja meijän ei tarvii enää huolehtia siitä. Eli ei tarvii syöttää ylimäärästä öljyä, eikä käydä tarkistuttamassa painoa 3kk välein.

Torstaina 30.4 meillä oli sit lääkärineuvola. Lääkäri oli sellanen tosi kummallinen venäläinen nainen, joka ei oikeen ymmärtäny mitään mitä sille puhu. Se tutki kaislaa ja kyseli meiltä kaikkea. Korttiin kirjotti seuraavanlaista:

Kehitys ja motoriikka ikätasolla, kävelee ilman tukea, käsien käyttö symmetristä, puheen ymmärtää. Nielu tavallinen, korvat terveet, nuhainen, sydämessä ja vatsassa ei erityistä, vatsa pehmeä, maksa ja perna ok. Ei karsastusta.

Seuraava neuvola on sit 2-vuotiaana.

 

Tän lisäks me altistettiin Kaislaa kotona maidolle ja onhan se sille edelleen allerginen. Varsinaiseen allergiasairaalan altistukseen mennään myös 2-vuotiaana seuraavan kerran.

Paljon neiti kertoo kaikkia uusia sanoja ja saa olla varovainen mitä suustaan päästää, kun matkiminen on kovin päällä. Uusimpina sanoina on mm. mennään, o-ho, koi (koira), pyö (pyörä), paa (pallo), iitti (kiitos).